"Slujitorii Domnului nu trebuie sa urmeze moda"

E bine sa urmam orbeste tendintele modei moderne?
Cum se defineste modestia si decenta in imbracaminte; dar indecenta?
Oare este moda lumii de azi decenta, sau mai degraba indecenta?
Este bine oare ca femeile sa poarte pantaloni?
Ce efect asupra celorlalti are felul nostru de a se imbraca; dar asupra noastra?
Exista standarde pentru modestie si decenta?

Raspunsurile la intrebarile de mai sus, si nu numai, le gasiti in cartea urmatoare, extrem de actuala:

Click pe imagine pentru a descarca:
click pentru a descarca cartea
Cartea este Gratuita

Cateva idei pe tema cartii:

In calitate de traducator al cartii de mai sus, mentionez ca nu am modificat in nici un fel textul original (cu exceptia adaugarii rugaciunii de inceput), ca am acordul autorului pentru distribuirea gratuita, si acordul a doi preoti catolici romani pentru difuzare.
Si as dori sa ma adresez in cele ce urmeaza adolescentelor si tinerelor (si as ruga baietii/barbatii sa nu citeasca randurile urmatoare, pentru a evita orice prilej de pacat). Va rog sa ma credeti ca nu sunt misogin, n-am nimic impotriva voastra, nu doresc in nici un fel sa va limitez libertatea. Suntem o tara democratica, fiecare e liber sa se imbrace cum doreste. Dar, as vrea sa va arat de ce atunci cand purtati haine "sexy", cum ar fi colantii, blugii stramti, fuste scurte etc., voi insiva atentati la libertatea si linistea voastra.
De exemplu, mai va simtiti libere cand multi barbati pe langa care treceti va fluiera, claxoneaza, intorc capul etc.?
Stiti de ce se comporta astfel? Fiindca, purtand colanti sau blugi stramti, sau alte haine "sexy", le-ati aprins instinctul, dorinta, si se manifesta. Nu v-ati simti oare mai libere pe strada daca, ascunzandu-va formele trupului printr-o fusta larga si mai lunga de genunchi, nu le-ati provoca aceste reactii? Nu ar fi oare mai bine?
Si ca sa vedeti ca sunt de partea voastra va intreb daca, imbracandu-va decent, nu veti merge mai linistite, nu va fi oare strada un loc mai sigur? Care e pericolul? Purtand haine stramte pe corp, aveti o mare sansa de a atrage privirile unor categorii de barbati foarte periculosi: violatori, obsedati sexual, psihopati, infractori, traficanti de carne vie etc.
Uitati asadar de cate si cate pericole, chiar mortale ati scapa daca v-ati imbraca decent, neprovocator.
Si acum as dori sa explic un pic de ce atrageti privirile barbatilor atunci cand purtati haine mulate pe corp precum colantii sau blugii stramti. Fiindca barbatii sunt sensibili (vizual) la forma trupului femeii.
Mai pe sleau, atunci cand un barbat va priveste imbracate in pantaloni stramti, se aprinde in el un foc al instinctului care daca nu este stins imediat printr-un efort de vointa (sa se uite in alta parte imediat si sa se roage), acest foc creste, apare pofta necurata, care Mantuitorul Hristos ne invata (Matei 5,28: "...oricine se uita la femeie, poftind-o, a si savarsit adulter cu ea in inima lui.") este pacat de moarte. Dar, din pacate doar privirea nu va stinge acel foc, si daca acel barbat este mai slab, sau pur si simplu nu are constiinta pacatului, va provoca alte pacate necurate grave, de moarte. Si, atentie, aceste tipuri de pacate de moarte sunt extrem de murdare, animalizeaza omul, ii distrug sufletul, il fac sclav al placerii si implicit sclav al diavolului... Nu degeaba Domnul a distrus cu foc si pucioasa Sodoma si Gomora, unde aceste pacate de necuratie faceau ravagii. Sf. Iacinta (micuta vizionara de la Fatima) marturisea ca: "Pacatele ce duc cele mai multe suflete in iad sunt cele necurate.".
Dar sa revenim la imbracaminte. De cand dateaza imbracamintea? Pai chiar de la izgonirea lui Adam si a Evei din Rai, si, daca cititi pasajul din Biblie, vedeti rostul hainelor: de a acoperi goliciunea trupului.
Asadar, daca hainele trebuie sa acopere trupul, sa-i ascunda intimitatea, de ce oare "hainele" femeiesti de azi incearca exact contrariul, adica sa descopere formele trupului? Nu este oare contra firii acest lucru?
Domnul a semanat in noi oamenii sentimentul rusinii, care este salvator. Dar, ciudat este ca multe fete nu asculta de acest sentiment al rusinii cand isi arata formele trupului purtand haine stramte.
Si, atentie, faptul ca majoritatea fetelor din ziua de azi se "imbraca" astfel, faptul ca "asa e la moda", nu este o scuza. Caci noi vom fi judecati de Dumnezeu individual, fiecare in parte. Fiecare decide, alege binele sau raul, viata sau moartea, individual.
Si, de altfel, cine a promovat aceste mode nerusinate? Niste vedete, starlete de doi bani, pe care tinerele le-au urmat, ca doar erau la moda, nu?
Draga adolescenta, tanara crestina, care doresti sa traiesti conform valorilor crestine, afland aceste lucruri oare te vei rusina de colegele tale care ar putea spune: s-a imbracat ca o baba, sau ca o calugarita? Pentru a te ajuta in a lua decizia inteleapta, iti voi reaminti cuvintele lui Hristos din Marcu 8,38: "Caci de cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in neamul acesta desfranat si pacatos, si Fiul Omului Se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui sau cu sfintii ingeri."
Sa avem asadar curajul de a trai ca adevarati crestini.

Autorul site-ului Sf-Fecioara.ro,
09 aprilie 2016

Mai multe detalii, pe scurt, despre ce inseamna pacatul necuratiei: Pacatele Ómpotriva curatiei

Daca sunteti de acord cu ideile prezentate aici, si doriti ca si altii sa le cunoasca, e de ajuns sa apasati butonul Facebook Like:

Inapoi la pagina principala

Cuvinte cheie: promotie la pantaloni scurti de dama; colanti la super pret; fuste scurte super ieftine; pantalonasi dama sexy; cizmulite piele; haine dama chilipir; reducere la fuste peste genunchi; colanti sexy la promotie; moda primavara-vara; mega reduceri haine dama de vara; pantaloni talie joasa; blugi talie joasa; fusta blugi;